07
APR
2021

Vervoer Lauwersoog | Schiermonnikoog

Posted By :
Comments : Off

Met de twee moderne veerboten “Rottum” en “Monnik” wordt de veerdienst Lauwersoog – Schiermonnikoog v.v. onderhouden. Wagenborg Passagiersdiensten brengt u 365 dagen per jaar in circa 45 minuten naar het autoluwe Schiermonnikoog. Alleen degenen die een vergunning hebben mogen hun auto meenemen naar het eiland. Klik hier voor een compleet en actueel overzicht van de afvaarten (inclusief extra afvaarten).

Er vaart ook een snelboot. De overvaart hiermee bedraagt circa 20 minuten.

Bestel uw bootkaart(en) online

U kunt hier online uw e-ticket kopen voor personen, (brom)fietsen, karren, groepen en diverse voertuigen. E-tickets voor personen, en ook voor (brom) fietsen en karren zijn geldig gedurende de periode van uw keuze. Voor deze e-tickets kunt u geen datum en tijd kiezen. De e-tickets voor het zomertarief zijn het hele jaar geldig, de e-tickets voor het basistarief zijn geldig van 1 januari t/m 31 maart en van 1 oktober t/m 31 december in het jaar van aanschaf.

Routebeschrijving/parkeren Lauwersoog

Klik hier voor de routebeschrijving met de auto naar Lauwersoog. Schiermonnikoog is een autoluw eiland, wat inhoud dat u uw auto dient te laten staan in Lauwersoog. De parkeergarage bevindt zich op een loopafstand van 100 meter van de veerboot. De doorrijhoogte van de garage is 2.25 meter. Is uw voertuig hoger dan de doorrijhoogte? Dan dient u te parkeren op het open parkeerterrein. Tevens zijn er invalide parkeerplaatsen en zijn er buiten de parkeergarage twee parkeerplaatsen voor electrische auto’s. De totale capaciteit bedraagt 740 auto’s in de parkeergarage en 660 auto’s op het parkeerterrein aan de overzijde van de doorgaande weg (circa 300 meter). Buiten deze parkeerplaatsen is het verboden om te parkeren, ( tenzij u gebruikt maakt van de blauwe zone, hier geld een maximum van 1 uur alleen voor laden en lossen).

IMG_3928Vervoer op het eiland

Op het eiland wordt een vaste busdienst verzorgd door Arriva. De (electrische) bussen staan bij aankomst van de veerboot altijd gereed om u naar uw vakantieadres te brengen. Een enkele reis van de boot naar het dorp of naar het strand kost drie strippen. Ook kunt u bij de chauffeur in de bus een speciale meerdaagse retourkaart kopen. De dienstregeling van de bus sluit aan bij de dienstregeling van de veerdienst. Op drukke dagen rijden er al een half uur voor de aangegeven tijden al bussen naar de veerboot. Op zulke dagen kan het zijn dat een volle bus uw halte voorbij rijdt zonder te stoppen. Blijf dan gewoon nog even staan, er komt dan altijd nòg een bus. Naast de bussen van Arriva kunt u ook gebruik maken van een taxibusjes. Reserveren is niet noodzakelijk maar kan via onderstaande nummers.

Taxi Drent Tel. (0519) 53 14 00          –           Taxi Boersma Tel. (0519) 53 10 10

De bestemming op het eiland is “Klein Zwitserland”.

Fietsenverhuur

Als u een fiets wilt huren op Schiermonnikoog dan kunt u kiezen uit drie verhuurbedrijven. In overleg bezorgen zij de fietsen eventueel bij uw vakantieverblijf.

Fietsenverhuur

Naam Adres Telefoon
FIETSENVERHUUR SCHIERMONNIKOOG Reddingsweg 28 (0519) 53 11 04 (b.g.g. 06-23354618)
FIETSENVERHUUR SOEPBOER Paaslandweg 1 (0519) 53 16 36
SCHIERFIETS Noorderstreek 32 (0519) 53 17 00